вторник, 10 июня 2008 г.

Підсумки проекту « Мій край – легенда»

Проект « Мій край – легенда» був надзвичайно цікавим. Тема проекту нас захопила одразу, бо вона пов'язана з квітами. Квіти – це радість, яку нам подарувала природа. Навіть просто дивлячись на квіти, людина отримує велике задоволення, гарний настрій. Сааме такі почуття були у дівчат, які працювали у проекті. Але проект був не тільки цікавим, а й дуже корисним, пізнавальним для учнів.
Основною метою роботи у проекті були дослідження про український віночок, виконання вишивки вінків за створеними квітковими композиціями.
Учні зібрали багатий матеріал про символічне значення вінків, види їх, відомості про квіти та рослини, які використовують для плетіння вінків. Під час цієї роботи учні глибоко вивчали інформацію про вінки й квіти з історії, літератури, народознавства, біології. Створюючи композиції вінків, учні вдосконалювали навички малювання, уміння гармонійного поєднання кольорів, а при вишиванні віночків – техніку вишивання.
Працюючи над проектом, учні вчилися користуватися різними джерелами інформації, виконувати дослідницьку роботу, відбирати матеріал, оформлювати його, використовуючи комп’ютерні технології.
Учні значно збагатили свої знання, покращили вміння вишивати, а також отримали навички роботи над проектом й висловили бажання брати участь у різних проектах.

Ніна Барзиловська, керівник проекту

1 комментарий:

Olessia Golub комментирует...

Ніна Володимирівна навдивовижу талановитий організатор, було дуже приємно працювати під її керівництвом. Приємно, коли вчителі піклуються про всебічний розвиток учнів, тому вважаю, що такі проекти повинні проводитися частіше.
Всім спасибі!!!
Олеся Голуб